Vijf tips voor een succesvolle webshop

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

Webshop Best4u

>> Gepost op: 10 mei, 2017 in Algemeen, Blog, e-commerce, Kenniscentrum

Webshops, ze zijn bijna niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Tegenwoordig kunt u praktisch alles kopen via het internet. Van het voedsel in uw koelkast tot de smartphone die u dagelijks gebruikt. Via talloze webshops bestelt u wat u wilt met een druk op de knop. Natuurlijk moet deze webshop wel verzorgd zijn en vertrouwen uitstralen vooraleer iemand overtuigd is om te kopen. Hieronder vindt u een aantal tips om uw webshop volgens de regels van de kunst op te bouwen.

Hoe de conversie van uw webshop optimaliseren

Om bezoekers van uw webshop te overtuigen is het dus belangrijk dat ze deze vertrouwen. Een groot stuk van het vertrouwen kan al gewonnen worden door een SSL-certificaat te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat uw site extra beveiligd is. Verder maakt het duidelijk aan de bezoeker dat de site geverifieerd is en geen slechte bedoelingen heeft.

Ook moeten uw bezoekers duidelijk weten wat de volgende stap is. Wanneer ze op uw webshop zitten, moeten ze steeds de mogelijkheid hebben om de aankoop af te sluiten. Als het te lang duurt voor de bezoeker de aankoop kan afronden, heeft hij veel bedenktijd. Plaats dus zeker genoeg knoppen waarmee de klant naar de kassa geleid wordt, maar wees ook niet te opdringerig.

Daarnaast is het ook aangeraden om mooie afbeeldingen te gebruiken. Zowel van uw producten, als voor de opmaak van uw webshop. Afbeeldingen zijn belangrijk om een goede eerste indruk aan uw bezoekers te geven. Het zijn aandachtstrekkers die hen kunnen overtuigen of afschrikken. Houdt wel zeker in het hoofd dat u afbeeldingen op de juiste manier moet gebruiken om succesvol te zijn.

Vervolgens moet er een duidelijke structuur in de webshop zitten. Zorg dat uw bezoekers op een gemakkelijke manier de producten vinden die voor hen interessant zijn. Om het zoekproces voor uw bezoekers aangenaam te maken, gebruikt u best verschillende tabs, filters en voegt u eventueel een zoekfunctie toe aan uw webshop.

Tot slot is het belangrijk dat u het geschikte content management systeem gebruikt voor uw webshop. U wilt natuurlijk zelf gemakkelijk aanpassingen kunnen doen en zelf producten toevoegen of weghalen. Voor kleine webshops raden we WordPress aan. Hier kunt u de plug-in WooCommerce voor downloaden en zo uw webshop opstarten. Is uw webshop van een grotere omvang (meer dan 500 producten), dan raden we Magento aan.

Kort samengevat moet uw webshop er dus professioneel uitzien. Hier kan u voor zorgen door aan volgende punten te denken.

  • SSL voor veiligheid en vertrouwen
  • Duidelijke structuur
  • Gebruik conversiepaden
  • Gebruik de juiste afbeeldingen
  • Gebruiksvriendelijk CMS

Hulp nodig om uw webshop te optimaliseren?

Niet iedereen heeft de tijd om zelf een webshop te bouwen. Heeft u hulp nodig bij het opstarten van uw webshop? Of heeft u nog andere vragen over onze diensten? Bezoek dan onze website of contacteer ons via het nummer 03/808 0577!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u