Social media vs Website

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

social media vs website

>> Gepost op: 1 juni, 2018 in Blog, e-commerce, Kenniscentrum, Marketing, social media

Voor starters en kmo’s is naamsbekendheid en nieuwe klanten genereren een zeer belangrijk gegeven. Er zijn dan ook veel middelen die hiervoor ingezet kunnen worden. Zo maken bedrijven tegenwoordig vaak gebruik van bedrijfspagina’s op social media kanalen om “een beetje bekendheid” te veroveren op de markt. In deze blog zal u lezen waarom social media alleen niet opweegt ten opzichte van een website en wat dan wel de voordelen zijn van social media in combinatie met een website.

 

Waarom weegt enkel social media niet op tegen een eigen website?

Voor startende bedrijven is het zeer voordelig om gebruik te maken van social media kanalen. Een bedrijfspagina aanmaken op een social media kanaal is immers volledig gratis en u hoeft bovendien niet te investeren in een nieuwe website. En net omdat er zoveel mensen actief zijn op social media kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram is de kans hoger dat uw naamsbekendheid groter wordt – eerder dan wanneer u meteen een website opstart. “Ideaal toch” zal u denken? Maar er is een kanaal dat u volledig in eigen handen hebt en dat veel meer voordelen biedt dan enkel social media kanalen.

Voordelen van een eigen website

Wanneer u als bedrijf een goede website hebt, is dit een goede zaak. Een website stelt u in staat uw klantenkring te vergroten. Op die manier kunnen bestaande en potentiële klanten een voorsmaakje krijgen van uw bedrijf en van wat u allemaal te bieden hebt. Verder zijn er nog talloze voordelen van een website.

Uw eigendom

Ten eerste heeft u uw website volledig in eigen beheer. U zal eerst een herkenbare domeinnaam kiezen waarvan u eigenaar bent. Deze omvat meestal de naam van de organisatie en bevat ook een domein extensie zoals een .be en een .com. Vanaf het moment dat u de domeinnaam heeft gekozen kan u hier een website op gaan plaatsen. Wanneer u een bedrijfspagina heeft op een social media kanaal en het kanaal plots beslist om drastische wijzigingen aan te brengen of het uw pagina verwijdert zal u uw klanten niet meer kunnen bereiken. En dat risico wilt u niet lopen natuurlijk. Een goed voorbeeld hiervan is, was toen Facebook zijn algoritme had vernieuwd waardoor het bereik van bedrijfspagina’s verkleind werd. Zo’n plotse verandering zal u nooit ondervinden met uw eigen website, in tegenstelling zelfs. Met SEO en SEA kan u de ranking van uw website in Google of andere zoekmachines zelf beïnvloeden en zo het bereik vergroten. Met de juiste technieken, kunnen wij ervoor zorgen dat uw website sneller vindbaar is voor uw doelgroep.

Online visitekaartje

Een website is bovendien hét online visitekaartje van uw bedrijf. Het biedt de mogelijkheid om bezoekers te informeren over uw producten en/of diensten. Op die manier kunnen klanten en potentiële klanten zich een beeld vormen over uw bedrijf. Zij kunnen immers ook contactgegevens achterlaten omdat zij geïnteresseerd zijn. Dit soort van warme leads is waar elk bedrijf naar streeft.

Uw bedrijf is er altijd voor uw klanten

Met een website bent u dag en nacht bereikbaar en toegankelijk. Bezoekers krijgen bovendien op een interactieve manier de informatie die zij zoeken. Zonder tussenkomst van u of uw medewerkers werkt de website verder aan de groei van uw bedrijf. Net omdat zij zelf op zoek gaan naar de informatie op uw website, is de kans groot dat zij een grotere aankoopintentie hebben.

Social media als marketingtool voor uw website

Als bedrijf kan u social media perfect gebruiken als marketingtool om zo verkeer naar uw website te leiden. Het is dan ook sterk aangeraden om als bedrijf eerst te investeren in een website waarvan u eigenaar bent en vervolgens social media te gebruiken als versterker. Dit kan bijvoorbeeld door Facebook en/of Instagram advertenties te plaatsen die gericht zijn op/naar een specifieke doelgroep. Op die manier kan u een nieuw publiek bereiken en uw bedrijf verder laten groeien.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u