Instagram: adverteer en analyseer met deze nieuwe functies!

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

>> Gepost op: 10 november, 2016 in Blog, Kenniscentrum

Misschien is Instagram niet het eerste sociale mediakanaal wat bij u te binnen schiet als het gaat om adverteren, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Waar andere sociale media zoals Facebook en Twitter al een tijd lang bezig waren met hun commerciële strategie, lanceerde Instagram recent haar eerste bedrijfsprofielen.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsprofiel en een gewoon profiel?

De speciale bedrijfsprofielen hebben enkele handige functies die u kan gebruiken om uw business te promoten:

    Adverteren

Een van de nieuwe mogelijkheden die de populaire app heeft geïntroduceerd met de komst van bedrijfsprofielen is het plaatsen van advertenties. Nadat u de betaalgegevens, de doelgroep en de duur van de advertentie heeft ingevoerd kan u gebruik maken van deze handige tool.

    Contactknop

Om het uw (potentiële) volgers zo makkelijk mogelijk te maken om u te contacteren, kan u een contactknop aan uw profiel toevoegen. Na het aanklikken van deze knop worden het telefoonnummer, adres en e-mailadres van uw bedrijf getoond. Hierdoor is de stap om contact op te nemen minder groot voor de consument. Het verlagen van die drempel heeft zijn nut al bewezen, denk bijvoorbeeld aan het succes bedrijven die interactief met hun volgers communiceren op Twitter.

    Statistieken

U heeft natuurlijk niet veel aan uw advertentie als u de resultaten ervan niet kan meten. Daarom zorgt Instagram ervoor dat uw vragen over het succes van uw campagne worden beantwoord: u kan zien hoe vaak uw bericht is bekeken, waar uw volgers vandaan komen, wanneer uw volgers het meeste actief zijn, enzovoort. Deze waardevolle informatie kan u gebruiken om uw volgende campagne op af te stemmen.

Wilt u wat meer weten over deze bedrijfsprofielen en adverteren op sociale media? Contacteer ons dan gerust!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u