Hoe yoga op kantoor helpt om productiviteit te verhogen

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

yoga-op-kantoor

>> Gepost op: 25 januari, 2019 in Blog, Kenniscentrum, Teambuilding, trends

Waarom we bij Best4u aan yoga doen

Van een online marketingbureau verwacht je natuurlijk tips om het succes van jouw bedrijf te verbeteren. Maar yoga!? Inderdaad, wij doen aan yoga en raden jou dit ook aan.

Waarom yoga? De reden hiervoor ligt véél dieper dan je denkt…

Veel bedrijven besteden vaak veel aandacht aan cijfers: maandtargets, jaartargets, conversiepercentages, … noem maar op! Die cijfers zijn absoluut noodzakelijk, maar soms verliezen we het emotionele aspect uit het oog. De tevredenheid van onze werknemers is echter een enorm belangrijke factor voor het succes van ons bedrijf.

Waarom we dit willen delen? Onze ‘why’.

Best4u bestaat om de eenvoudige reden dat we bedrijven willen helpen zichzelf te verbeteren, en daar draagt de tevredenheid van hun werknemers ook toe bij. Hieronder lees je hoe yoga hierbij kan helpen.

 

1. Minder stress

De laatste jaren horen we meer en meer verhalen over stress en burn-outs bij werknemers. Het ontspannende effect van yoga op ons lichaam kan het risico op deze klachten verminderen. Door even tot rust te komen en te letten op je ademhaling, verlaagt namelijk de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) in het lichaam, waardoor ook onze bloeddruk daalt. Werknemers met minder stress, presteren automatisch beter!

 

2. Betere focus

Lange periodes naar hetzelfde scherm staren, een drukke agenda of belangrijke meetings, kunnen ervoor zorgen dat ons hoofd soms ‘op ontploffen staat’. Yoga zorgt ervoor dat je even je gedachten aan de kant kan zetten, en het hoofd kan ‘leegmaken’. Hierdoor vind je jouw focus weer terug en ben je ook tijdens de tweede helft van de werkdag productief.

 

3. Meer energie

Als je denkt dat je van yoga slaperig en traag wordt, heb je het mis. Het tegendeel is waar! Doordat je lichaam minder stress en vermoeidheid ondervindt, verspeelt het hieraan ook geen energie. Hierdoor wordt dus meer energie beschikbaar, die je vervolgens weer in andere dingen kan investeren.

 

4. Verhoogde je veerkracht

In nagenoeg elke functie binnen een bedrijf is emotionele veerkracht een belangrijke eigenschap. We krijgen het allemaal wel eens moeilijk tijdens onze werkdag, en zeker als we een tegenslag moeten verwerken, zoals een afgesprongen deal bijvoorbeeld. Zo’n voorvallen kunnen teleurstellend zijn, maar met voldoende emotionele veerkracht kunnen we onszelf opnieuw motiveren om de touwtjes weer in handen te nemen.

 

5. Teambuilding

Wie kent het belang van teambuilding ondertussen niet? Het hoeft niet altijd een uitstap of een avondje stappen te zijn. Een korte yogasessie tijdens de middagpauze zorgt voor vernieuwing en variatie, en stimuleert de band tussen collega’s.

yoga op kantoor

Wil je zelf aan de slag met yoga op kantoor? Hieronder vind je onze belangrijkste tips!

Wat heb je nodig om te starten?

  • Een yogamatje: deze kan je vinden bij elke sportwinkel. Zelfs in de prijsklasse van €5 tot €10 heb je al een zeer degelijk matje!
  • Instructies: hiervoor kan je verschillende apps downloaden. Wij zijn helemaal weg van Keep Yoga, waarmee je uit verschillende programma’s kan kiezen, afhankelijk van je niveau en de tijd die je hebt! Keep Yoga kan je gratis downloaden in de Google Play Store.
  • Open ruimte: zorg voor voldoende ruimte, zodat niemand met elkaar botst en dus zijn/haar concentratie niet verliest.
  • Comfortabele kleding: een losse of korte broek en t-shirt.
  • Een beetje tijd: een korte yogasessie van slechts 15 minuten kan al wonderen doen!
  • Stilte.

 

Wat heb je niet nodig?

  • Ervaring! Gewoon doen.

 

Wees niet bang om een yogasessie voor te stellen aan je collega’s. Er zullen altijd sceptische reacties zijn, maar dat is enkel omdat niet iedereen vertrouwd is met yoga. Niemand heeft ooit spijt gehad van een ontspannende, deugddoende yogasessie!

Werk aan het welbevinden van jezelf en je team tegelijk, en ondervind zelf de ROI van yoga voor jouw bedrijf.

Namasté.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u