Hoe veilig is uw website?

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

>> Gepost op: 16 december, 2015 in Blog, Kenniscentrum

We worden steeds vaker geconfronteerd met allerhande cyberaanvallen. Maar hoe onveilig is het internet juist? En hoe kan u uw website hier tegen beschermen? Dit zijn vragen die voor ondernemers in onze moderne samenleving van groot belang kunnen zijn.

Ons motto? Veiligheid voorop! We gaan de strijd aan tegen de hackers en dragen bij aan een veilige online omgeving. Daarom hebben we voor u een opsomming gemaakt van enkele interessante maatregelen die u kan nemen om uw website te beschermen.

Tip 1: Zorg tijdig voor een update

Door te werken met verouderde versies van cms systemen of plugins is het voor hackers eenvoudiger om binnen te dringen in het systeem. De reden dat deze programma’s worden bijgewerkt is dat onderzoekers voortdurend hun code controleren op beveiligingslekken. Zorg tijdig voor een update en voorkom dat hackers uw klantgegevens stelen.

Tip 2: Installeer een web application firewall

Om uw website nog meer te beveiligen tegen internetaanvallen bestaat er een web application firewall (WAF). Deze firewall gaat het http-verkeer onderscheppen en analyseren om uiteindelijk alleen maar toegestane webtransacties door te laten. Op deze manier kunnen we de geavanceerde aanvallen van hackers tegen houden. De WAF werkt als extra aanvulling bij de beveiliging van onze server. Zo kunnen we garanderen dat onze websites steeds op een sterk beveiligde server staan.

Tip 3: Maak een ijzersterk wachtwoord

Het instellen van een sterk wachtwoord is vanzelfsprekend maar wordt vaak onderschat. Uw wachtwoord is net zoals de gebruikersnaam een poort naar al uw gegevens maar bijvoorbeeld ook naar de inhoud van uw website. We raden het dus af om als gebruikersnaam standaard admin te gebruiken.

Nog enkele interessante tips om een ijzersterk wachtwoord te genereren: combineer hoofdletters, kleine letters, symbolen en cijfers of kies voor een wachtwoordzin. Maar gebruik zeker geen persoonlijke gegevens zoals je naam, een bekende uitdrukking of herhalingen van karakters.

Tip 4: Beveilig uw website met Wordfence

Om een website veilig op te bouwen maken we gebruik van de beveiligingsplugin Wordfence. Met deze plugin kunnen we de bestanden die bij de WordPress installatie horen scannen om zo te controleren of er bestanden zijn geïnfecteerd maar ook of er andere veiligheidsgevaren zijn. Door uw website een performance boost te geven biedt de plugin ook bescherming tegen DDoS aanvallen. Daarnaast kan Wordfence conflicten op gebied van caching en beveiliging voorkomen door de geïntegreerde caching engine. Een tal van voordelen in één plugin!

Tip 5: Installeer een tweede authentificatie factor

De laatste maar zeker niet onbelangrijkste tip; Installeer een tweede authentificatie-factor voor uw login. Dit is een extra stap in het loginproces die ervoor zorgt dat uw inlogcode niet te raden of na te bootsen is waardoor hackers niet zomaar uw profiel kunnen overnemen. U zal een tweede paswoord moeten ingeven dat op het moment zelf wordt gegenereerd. Dit paswoord kan verschillende vormen aannemen, een mobiele app, een SMS code, een vingerafdruk…

Dit zijn de eerste stappen naar een veiliger beheer van uw website. Het spreekwoord ‘Beter voorkomen dan genezen’ is hier zeker op zijn plaats en zoals eerder vermeld vinden wij de veiligheid van uw website prioriteit. Daarom zijn wij steeds bereid om met een kritische blik naar uw website te kijken. Aarzel niet en contacteer ons voor meer informatie!

mm

Lisselotte

mm

Laatste artikelen van Lisselotte