Hoe u hoger scoort op het SEO-rapport van Google

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

SEO illustratie

>> Gepost op: 4 mei, 2017 in Blog, content marketing, Kenniscentrum, SEO

Hoog scoren op Google is een belangrijk gegeven indien u bezoekers naar uw website wilt lokken. Nog geen 7% van de mensen kijkt op de tweede pagina in Google. Het is dus belangrijk om op de eerste pagina terecht te komen en dan liefst zo hoog mogelijk. U vraagt zich misschien af hoe u dat precies moet doen? Daarom geven we u graag een aantal tips.

De juiste techniek

Om hogerop te geraken is het belangrijk dat u een aantal technieken meekrijgt. Om te beginnen is er het responsive design. Steeds meer zoekopdrachten in Google gebeuren via een smartphone of tablet. Daarom is het nodig om uw website responsive op te bouwen zodat deze voor smartphonegebruikers gebruiksvriendelijk is. Een responsive opbouw houdt in dat uw site zich aanpast aan de grootte van het scherm van de bezoeker. Zo is uw site gebruiksvriendelijk vanop verschillende apparaten en dat is iets wat Google heel belangrijk vindt.

Vervolgens is een SSL-certificaat een groot pluspunt voor Google. Dit certificaat zorgt ervoor dat uw bezoekers veilig op uw site kunnen surfen zonder dat er gegevens in verkeerde handen vallen. Zo vinden uw bezoekers en Google uw site betrouwbaarder waardoor u hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Als laatste punt is het belangrijk om een zoekwoorden analyse uit te voeren. De analyse legt bloot hoeveel concurrenten die zoekwoorden gebruiken en hoeveel er gemiddeld op die zoekwoorden gezocht wordt. Zit deze KEI-factor (Key Efficiency Index) goed, dan hebt u een grotere kans om op een korte tijdspanne hoger in Google te staan.

Vindbare content

Eens u zoekwoorden gekozen heeft, is het belangrijk om deze op verschillende pagina’s van uw website te gebruiken. Let wel op dat u dit niet teveel doet want dat ziet Google als “keyword stuffing”. Dat zorgt er dan weer voor dat uw website als “niet relevant” wordt beschouwd.

Het klinkt misschien logisch, maar de teksten op uw website kunnen best niet gekopieerd worden van een andere website alsook van andere pagina’s op uw website. De teksten op uw website zijn beter uniek en SEO vriendelijk geschreven. Let hierbij ook wel op dat de teksten aangenaam om te lezen zijn voor uw bezoekers. Het blijft wel belangrijk om uw bezoekers te overtuigen.

Luisteren naar autoriteit

Mensen luisteren makkelijker naar iemand met expertise of een grote massa die het eensgezind is. Bijvoorbeeld; iemand die net begint te voetballen, krijgt training van een bekende voetballer. De starter luistert uiteraard naar de tips die de expert hem geeft. Google doet eigenlijk net hetzelfde. Om uw website meer autoriteit te geven, is het belangrijk veel kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Des te meer er naar uw website verwezen wordt op relevante en kwalitatieve sites, des te betere punten krijgt u van Google.

Een andere vorm van autoriteit is het aantal bezoekers dat u krijgt. Als uw site veel bezoekers krijgt, zal Google hem relevanter achten en meer bovenaan plaatsen. Met andere woorden, als u de andere technieken goed toepast, krijgt u meer bezoekers en dus meer autoriteit.

Meer tips

Wenst u nog meer informatie rond SEO te krijgen? Contacteer ons dan via het nummer 03/808 0577!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u