Hoe u aan internet marketing kan doen

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

Internet marketing

>> Gepost op: 23 mei, 2017 in Algemeen, Blog, Kenniscentrum, Marketing

Buiten zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn er nog andere manieren om uw internet marketing te optimaliseren. Met SEO zorgt u ervoor dat mensen via zoekmachines op uw website geraken, met internet marketing zorgt u ervoor dat er ook effectief actie ondernomen wordt op uw site.

Hoe zet ik bezoekers om in conversies?

Wanneer u bezoekers op uw website hebt gekregen is het eerste deel van het werk gedaan. De volgende stap die gemaakt moet worden is een conversie. Uw bezoekers moeten weten wat de volgende stap is die ondernomen moet worden. Moeten ze u bellen, een contactformulier invullen of een account aanmaken? Maak een duidelijk pad dat uw bezoeker moet bewandelen om tot actie over te gaan.

Vervolgens moet uw website een verhaal bevatten dat relevant is voor uw bezoekers. Het moet laten zien waar uw bedrijf voor staat. Om uw bezoekers de visie van uw bedrijf te tonen, is content marketing een must. Bij content marketing is het de bedoeling dat u relevante en interessante content op uw site deelt. Dit kan bijvoorbeeld door blogs te schrijven. Voor een kledingwinkel kan dit een relevante blog zijn over modetips of over een nieuwe collectie die uitkomt. Mensen die modetips zoeken, kunnen hierdoor op de site terechtkomen. Eens ze op uw site zijn kijken ze mogelijk verder naar de producten die u hebt en gaan zo mogelijk over tot conversie. Ook wordt uw SEO ranking bij Google beter omdat uw site relevanter wordt over dat onderwerp, meer bezoekers heeft en tot meer conversies leidt.

Er is meer dan SEO

Zoals eerder vermeld zijn er dus nog methodes om uw website in de kijker te zetten. Naast SEO is er ook nog SEA (Search Engine Advertising). Als u snel en gericht uw doelgroep wil bereiken, raden we aan om SEA in te schakelen. Wilt u bijvoorbeeld studenten bereiken die tussen 18 en 22 jaar oud zijn, in Antwerpen wonen en die interesse tonen in voetbal? Dan is dit perfect mogelijk met search engine advertising. Door de juiste zoektermen te gebruiken die uw doelgroep gebruikt om u te vinden, bereikt u specifiek de doelgroep die u wilt bereiken en vergroot u uw aantal conversies.

Ook retargetting is een techniek die u kan toepassen om mensen te bereiken die eerder aangegeven hebben uw product of dienst interessant te vinden. Heeft een bezoeker op uw website een bepaald product aangeklikt, dan wordt dit product terug getoond op sites van derden of sociale media platformen als Facebook. Denk hierbij aan reisadvertenties. Heeft u bijvoorbeeld gesurfd naar een reis in Spanje, dan krijgt u bijvoorbeeld op nieuwssites reclame voor vliegtickets.

Tot slot is er ook nog altijd het bekende e-mail marketing. Om leads te verzamelen is het altijd interessant om geregeld mails uit te sturen. Deze kunnen informatie bevatten over promoties, nieuwe producten of andere ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Op die manier bouwt u een relatie op met uw bezoekers en geraakt u top of mind.

Hulp nodig bij uw internet marketing?

Weet u niet goed hoe u aan internet marketing moet beginnen? Geen probleem! Contacteer ons via het nummer 03 808 05 77 of stuur een mail naar support@best4ugroup.be dan helpen wij u graag verder.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u