Mobiel vriendelijke websites scoren hoger in Google

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

Google gaat vanaf vandaag (21 april 2015) mobiel vriendelijke websites hoger waarderen in de zoekmachine resultaten van mobiele gebruikers. Google doet dit om de zoekervaring voor mobiele gebruikers te verbeteren. Logische stap gezien steeds meer mensen op het internet surfen via een mobiele telefoon. Een belangrijke verandering voor website eigenaars, omdat dit negatieve gevolgen heeft voor alle websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik. 

Steeds meer mensen Googlen via hun mobiele telefoon of tablet. Wanneer een website dan niet optimaal werkt omdat het formaat van een telefoon of tablet kleiner is dan die van een desktop, heeft dit een negatief effect op de zoekervaring. Google wil dit voorkomen waardoor ze in de zoekresultaten mobiel vriendelijke websites voorrang geven. Wanneer iemand zoekt met een mobiele telefoon zal hij of zij kunnen zien welke website geoptimaliseerd is voor een mobiele telefoon middels een telefoon icoontje voor het zoekresultaat.

Mobiel vriendelijke websites

Google geeft zelf de volgende criteria voor een mobielvriendelijke website:

  • Het vermijden van software die niet geschikt zijn voor mobiele apparaten. (Bijvoorbeeld Flash)
  • Website bestaat uit teksten die zonder zoomen duidelijk te lezen zijn.
  • Content wordt automatisch voor mobiele schermen ‘re-sized’, zodat de content zonder horizontaal te scrollen bekeken kan worden.
  • Links en buttons ver genoeg van elkaar uitgelijnd, zodat de bezoeker eenvoudig kan drukken.
Wilt u weten of uw website mobiel vriendelijk is? Google heeft een handige testpagina ontwikkeld, waar u uw website eenvoudig kunt testen op mobielvriendelijkheid.

 

 

Offerte aanvragen

Ik ben akkoord dat Best4u Group mijn gegevens gebruikt en opslaagt.