De beste domeinnaam voor uw webshop

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

>> Gepost op: 28 oktober, 2016 in Blog, Kenniscentrum

Een domeinnaam voor uw webshop kiezen is niet makkelijk: als er een fout gemaakt wordt, is de kans groot dat u niet meer serieus wordt genomen door uw bezoekers. Een naam als ‘Choose Spain’ kan bijvoorbeeld gelezen worden als ‘chooses pain’. Veel bedrijven staan hier niet bij stil, waardoor dat soort klassieke missers nog vaak voorkomt. 

Bij het registreren van uw domeinnaam zal u al snel merken dat de beste opties vaak al bezet zijn. Gelukkig zijn er oplossingen om dit probleem te omzeilen. Zo kan u bijvoorbeeld een andere extensie kiezen dan ‘.be’. Dat brengt enkele voordelen met zich mee voor ondernemers die met hun webshop of website willen starten.

Uw originele domeinnaam

Zoals u al heeft gelezen hoeft u niet per sé de .be-extensie te gebruiken voor uw webshop. Er zijn namelijk veel extensies bijgekomen waardoor u de mogelijkheid krijgt om de door u verkozen domeinnaam te gebruiken. Dankzij deze vernieuwing kan u een kortere domeinnaam registreren met een verkorte URL, die makkelijker te onthouden is voor uw bezoekers. Nog een mogelijkheid is om een bepaalde branche of een product aan te duiden door middel van een extensie (hierbij denken we bijvoorbeeld aan Best4u.sales).

Tast dit uw vindbaarheid aan?

Met de introductie van de nieuwe extensies kwamen enkele vragen over de vindbaarheid boven water. Er wordt gezegd dat ze niet zullen aanslaan, omdat men zo gewend is aan extensies als .be of .com. Google heeft echter duidelijk gemaakt dat er geen reden is tot paniek: u hoeft niet bang te zijn dat de positie van uw website in de zoekresultaten verslechtert. De nieuwe extensies worden door Google namelijk niet anders gezien dan de oudere exemplaren. Ook wordt het belang van de domeinextensie steeds kleiner, aangezien men tegenwoordig zelden de volledige URL intypt.

Wees op tijd!

Sterker nog, bepaalde extensies zoals .antwerpen kunnen voordelig zijn. Stel dat iemand op zoek is naar een marketingbureau in de regio Antwerpen. Het kan dan goed zijn dat een marketingfirma met een domeinnaam die eindigt op .antwerpen een betere positie heeft in de zoekresultaten dan een die eindigt op .be. Daarnaast zijn er ook veel extensies die staan voor een bepaalde branche of een product. De boodschap is hier om zeker op tijd te zijn met het vastleggen van een domeinnaam voor uw webshop, anders wordt ze misschien weggekaapt!

Op de website van domeinbalie kan u bijna alle extensies vinden (met hun prijzen erbij vermeld). Zo vindt u hier de populairste extensies van 2015. U kan uw domeinnaam ook registreren via Best4u Group.

Heeft u nog vragen over het registreren van een domeinnaam? Contacteer ons dan gerust.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u