In 5 stappen een betere website.

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

Een betere website in 5 stappen

Wanneer een website aan een aantal voorwaarden voldoet, bereikt de bezoeker eerder het doel dat u voor ogen heeft. Wilt u bijvoorbeeld meer offerteaanvragen? Of heeft u liever dat men zich direct inschrijft? Wanneer u uw website daarop inricht, kan het zomaar gebeuren dat meer bezoekers contact met u opnemen. Een aantal voorwaarden die websites succesvol kunnen maken.

1. Zorg dat de website helder en logisch is (gebruiksvriendelijk).

Het is belangrijk dat uw website voor de bezoeker helder is. Dat betekent dat hij meteen de juiste informatie vindt en begrijpt hoe de website in elkaar zit. Probeer de website zo rustig mogelijk te houden. Ga voor uzelf na wie de bezoekers van uw website zijn, wat uw bezoekers willen weten en welke functies de website de bezoeker moet bieden. De bezoeker moet niet te veel nadenken over de keuzes welke hem worden voorgelegd.

2. Wees een specialist in uw dienst.

Laat zien dat u bekend bent met de materie. Op deze manier wekt u vertrouwen bij de bezoeker: u lijkt er wat van te weten! Ook tips of informatie over ontwikkelingen binnen uw branche kunt u prima op uw website of blog plaatsen.

3. Zorg voor één duidelijke conversiebutton.

Zorg dat de bezoeker begrijpt wat er van hem wordt verwacht met duidelijke conversiebuttons. Laat deze button op elke pagina terug komen zodat de bezoeker hier altijd naartoe kan.

4. Maak het formulier zo kort mogelijk.

Hou het contactformulier kort, maar zorg ook dat het formulier logisch is. Vraag niet naar bankgegevens maar naar contactgegevens, zodat u de rest van het contact telefonisch of per mail kunt doen. Dat wekt meer vertrouwen dan persoonlijke gegevens achterlaten op een website. En hoe langer het formulier, hoe meer het afschrikt.

5. Gebruik referenties om vertrouwen te wekken.

We beschikken allemaal over een oerinstinct: kijken wat anderen doen. Zodra blijkt dat andere mensen baat hebben gehad bij uw bedrijf, is het voor mensen gemakkelijk om daarin mee te gaan.

Bij het ontwikkelen of redesignen van uw website is het belangrijk om te kijken naar deze eigenschappen en voor uzelf na te gaan of uw website hierover beschikt.

Een webdesigner en grafisch vormgever kan u hierbij het beste assisteren. Zij weten precies wat wel werkt en wat niet werkt. Naast de aspecten zoals grafische vormgeving, opbouw en structuur van uw menu en teksten zijn er ook technische aspecten die de gebruiksvriendelijkheid en de conversiegerichtheid van een website vergroten. Een expert kan ook deze problemen vooraf tackelen

Meer info? Neem contact op!

 

Offerte aanvragen

Ik ben akkoord dat Best4u Group mijn gegevens gebruikt en opslaagt.