Afbeeldingen maken of kraken uw website

Bel nu naar 03 808 05 77 03 / 808 05 77

De juiste afbeelding

>> Gepost op: 21 april, 2017 in Blog, Kenniscentrum

Ongetwijfeld weet u hoe belangrijk afbeeldingen zijn voor uw website. Het zijn blikvangers, overbrengers van emoties en daarbovenop een stukje identiteit van uw bedrijf. Afbeeldingen geven uw bezoekers veel informatie over uw bedrijf dus moet u zien dat u er zorgvuldig mee omspringt. We geven u dan ook graag een aantal tips mee.

Hoe afbeeldingen selecteren

De juiste afmetingen: Wanneer u een afbeelding kiest, mag deze niet te groot zijn zodat uw website vertraagt, maar anderzijds mag deze niet te klein zijn. De bezoeker moet wel nog steeds kunnen zien wat er op de afbeelding staat. Een goede oplossing is ervoor zorgen dat de bezoeker de mogelijkheid heeft de foto te vergroten.

Relevante afbeeldingen: De afbeeldingen die u op uw site laat zien, zijn best relevant voor de bezoeker. Sta altijd even stil bij de vraag of het een foto is die bij de bedrijfsidentiteit past. Ook vraagt u zich best even af of uw doelgroep de afbeelding wil zien.

Klinkende kleuren: Zorg ervoor dat u afbeeldingen kiest die bij de huiskleuren van uw website passen. Vaak is het een goed idee om de achtergrondkleur van de website zo neutraal mogelijk te houden zodat er weinig kleuren zijn die niet passen.

De juiste hoeveelheid: Probeer het aantal afbeeldingen juist te doseren. Teveel afbeeldingen zorgen ervoor dat de website traag laadt. Maar door te weinig foto’s te tonen blijft de bezoeker misschien niet lang geboeid en zal hij de website sluiten.

Gebruik een alt-tekst: U kan een afbeelding een alternatieve tekst geven. Dit houdt in dat wanneer er bijvoorbeeld een fout is en uw foto niet laadt, er toch een beschrijving staat van wat er normaal op de foto te zien is. Zo weet uw bezoeker steeds wat er had moeten staan. Wat mogelijk nog belangrijker is aan een alternatieve tekst, is dat zoekmachines dit oppikken en uw website zo hoger scoort.

Met een snelle website wint u de race

Het belang van de snelheid van uw website mag niet onderschat worden. Vanaf dat het laden langer dan 10 seconden duurt, heeft een bezoeker al snel het gevoel dat de site niet werkt. Hierdoor zal hij de site snel sluiten. Ook Google straft traag ladende sites af. Deze zullen namelijk lager in Google scoren dan sites die sneller laden. Het is dus belangrijk om erop te letten dat u niet teveel foto’s gebruikt of foto’s met een zware bestandsgrootte gebruikt.

Uw website optimaliseren

Wilt u uw website laten optimaliseren zodat de gebruikservaring voor de bezoeker aangenaam is? Of hebt u meer vragen over het gebruik van foto’s? Contacteer ons op het nummer 03/808 0577!

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u